Rolas pakulinan prasaja kanggo njaga sesanti
Rolas pakulinan prasaja kanggo njaga sesanti
Anonim

Mripat kita minangka organ paling penting ing awak. Lan sesanti minangka hadiah sing apik kanggo nambah warna lan makna urip. Nanging, asring banget wong nglirwakake pentinge perawatan mata lan ora menehi perhatian sing tepat.

Paling asring kita njupuk pandelengan nanging mbayangno rasa lara amarga kudu ngalami urip tanpa bisa ndeleng samubarang saben dina? Piyé perasaané wong tuwa nèk ora bisa ndelok anak-anaké lan apa karo bocah-bocah sing ora bisa nonton televisi utawa malah mlaku-mlaku utawa dolanan?

Wong-wong sing nandhang lara mripat tartamtu angel nikmati aspek-aspek urip kasebut kanthi lengkap lan kadhangkala ora. Ana sawetara alasan kanggo wong wiwit sinau luwih akeh babagan kesehatan mata lan carane nglindhungi pandeleng. Kita miwiti kanthi menehi sampeyan 12 tips prasaja sing bakal mbantu sampeyan miwiti njaga visi:

1) Aja nggunakake banyu panas kanggo ngumbah mripat.

2) Nutup mata lan sprinkle banyu adhem ing tutup kanggo sawetara menit. Nindakake iki saben esuk sadurunge srengenge munggah bakal mbantu mripat tetep sehat

3) Kedhep mripatmu kerep.

4) Aja nempel mripatmu dawa banget ing layar buku utawa komputer. Nguripake lan katon menyang kadohan.

5) Mripate sedhela, yen dikira wis kesel.

6) Aja mbabarake mripat menyang srengenge sing padhang. Ati-ati kanggo nglindhungi mata nganggo tutup utawa kacamata hitam.

7) Turu kanthi bener. Kurang turu bisa mengaruhi sesanti. Turu sing apik bisa nambah cemlorot ing mripatmu.

8) Ngombe banyu akeh. Banyu wolung gelas saben dina iku kudu.

9) Jaga mripatmu supaya ora garing. Kondhisi hawa, kipas angin lan angin kenceng bisa uga nyebabake mripatmu garing.

10) De-stres pikiran. Kaku mental lan tension bisa duwe efek sing ora becik ing awak.

11) Mangan sayuran ijo. Nduweni sayuran sing nyenengake mripat kaya wortel.

12) Njaga mripatmu resik.

Popular dening topik