Enem fakta sing sampeyan kudu ngerti babagan gula
Enem fakta sing sampeyan kudu ngerti babagan gula
Anonim

Wedi iki sirup jagung fruktosa dhuwur nyebabake wong pindhah menyang gula biasa lan pilihan liyane sing dianggep aman. Nalika pindhah menyang gula sing luwih sehat minangka owah-owahan sing apik, nanging ana pitakonan babagan apa langkah kasebut pancen dadi solusi.

Kesatuan Konsumen Amerika Serikat bubar nyathet sawetara fakta sing saben wong kudu ngerti babagan gula:

* Apa sirup jagung fruktosa dhuwur banget ala: Peneliti ora yakin. nanging ora ateges sing sehat uga. Pasinaon wis nyaranake manawa bentuk gula iki, digawe saka pati jagung sing diproses kanthi enzim lan asam, luwih nggemuk. Nanging, kasunyatan tetep yen jinis gula iki mung nduweni kalori kaya gula meja lan ora bisa dibedakake kanthi kimia.

* Apa gula alami luwih apik: Yen iki nuduhake gula sing ditemokake kanthi alami ing woh-wohan, produk susu lan liya-liyane, mula jawabane ya. Ora mung iki luwih sehat, uga ngemot akeh vitamin, mineral lan nutrisi liyane sing umume ana ing panganan.

* Apa gula abang apik: Ya, padha kurang nutrisi kaya jinis gula buatan liyane lan uga ngemot kalori sing padha? Madu lan sirup maple rasane apik nanging ora ngemot nutrisi kaya gula alami sing ditemokake ing woh-wohan.

* Sepira kakehan gula: Para ahli percaya yen sampeyan bisa entuk nganti 25 persen kalori saben dina saka gula sing ditambahake. Laporan saka Institut Kedokteran Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional wis nemtokake wates ndhuwur kanggo entuk 150 kalori saben dina saka gula tambahan.

* Apa gula njalari kesehatan sakabèhé ala: Saliyane rongga untu lan diabetes, gula uga dikenal minangka pertanda potensial tekanan darah tinggi lan tingkat trigliserida. Panaliten uga ngubungake konsumsi gula sing dhuwur karo kanker pankreas.

* Bisa siji Cut maneh ing gula ditambahaké: Iku bener cukup gampang. Miwiti kanthi mbusak soda saka diet amarga minangka sumber utama gula tambahan ing diet Amerika. Teh sing siap diombe, minuman beralkohol utawa berkafein sing manis lan omben-omben jus yaiku panganan liyane sing kudu dilebokake ing tong sampah. Saben sampeyan pengin sing manis, pilih woh seger.

Popular dening topik