Kahanan 2022, May

Perawatan Kukul Kanggo Pria: 8 Rutin Perawatan Kulit sing Efektif Adhedhasar Ilmu

Perawatan Kukul Kanggo Pria: 8 Rutin Perawatan Kulit sing Efektif Adhedhasar Ilmu (2022)

Kukul vulgaris, sing umum dikenal minangka kukul, minangka kondisi kulit umum sing bisa terus-terusan lan angel diobati. Kahanan iki muncul nalika unit pilosebaceous (folikel rambut) ing ngisor kulit dadi macet. Biasane nyebar nalika remaja nanging bisa terus nalika umur

Napa Wulan Kesadaran Kanker Kolorektal pancen kudu dirayakake Taun iki

Napa Wulan Kesadaran Kanker Kolorektal pancen kudu dirayakake Taun iki (2022)

Maret minangka Wulan Kesadaran Kanker Kolorektal Nasional

Loro ngelingi, bebaya safety tegese wektu kanggo mriksa pantry

Loro ngelingi, bebaya safety tegese wektu kanggo mriksa pantry (2022)

Loro pangeling-eling anyar lan peringatan safety tegese wektune mriksa pantry kanggo mesthekake yen kulawarga lan kewan sampeyan dilindhungi saka risiko kesehatan

Cathetan Terbuka, Ujian Tiroid

Cathetan Terbuka, Ujian Tiroid (2022)

Kasus kanker tiroid mundhak, amarga macem-macem alasan. Priksa gulu sing prasaja bisa mbantu ngandhani apa sing kedadeyan

12 Taun ing Tumpukan Haystack, Lab Nemokake 1 Jarum kanggo Nylametake Akeh Jiwa

12 Taun ing Tumpukan Haystack, Lab Nemokake 1 Jarum kanggo Nylametake Akeh Jiwa (2022)

Informasi penting sing kudu dingerteni babagan riset penyakit langka: Temokake siji gen sing ora bisa digunakake kaya sing dikarepake, lan bisa nyebabake penyakit liyane sing ora langka

Uji Coba Klinis Keamanan Obat Aborsi, liwat Surat

Uji Coba Klinis Keamanan Obat Aborsi, liwat Surat (2022)

Ing Desember, Mahkamah Agung ujar, ora ana kiriman obat aborsi maneh. Nanging iku persis apa sing kedadeyan ing uji coba multisite ing 17 negara

Pasien Kanker Payudara Sing Ngomong Dokter Bedah, "Go Flat," Asring Digatekake

Pasien Kanker Payudara Sing Ngomong Dokter Bedah, "Go Flat," Asring Digatekake (2022)

Sawetara pasien kanker payudara ora pengin rekonstruksi payudara, nanging ahli bedah ora nggatekake kekarepane

Penyakit Autoimun Ibu sing Disambung karo ADHD Anak

Penyakit Autoimun Ibu sing Disambung karo ADHD Anak (2022)

Panaliten anyar nemokake yen ibu-ibu kanthi kondisi otoimun luwih cenderung duwe anak sing ngalami ADHD

Tes Kanker Otak Agawe Bisa Nuntun Keputusan Penting

Tes Kanker Otak Agawe Bisa Nuntun Keputusan Penting (2022)

Peneliti ing Universitas Johns Hopkins wis ngembangake tes anyar kanggo ndeteksi glioblastoma

Laporan Polisi Menehi Petunjuk Babagan Pasien Demensia sing Ilang

Laporan Polisi Menehi Petunjuk Babagan Pasien Demensia sing Ilang (2022)

Wong demensia sing ilang bisa uga ana ing jaringan dalan sing padhet lan rumit. Iki sing ditemokake klompok peneliti sawise mriksa atusan laporan polisi wong sing ilang

Bisa uga luwih angel entuk vaksin flu ing taun iki

Bisa uga luwih angel entuk vaksin flu ing taun iki (2022)

Sampeyan bisa uga kudu ngenteni luwih suwe kanggo njupuk vaksin flu taun iki. Panjaluk dhuwur

MRI Bisa Nemokake Tumor ing Tisu Payudara Padhet

MRI Bisa Nemokake Tumor ing Tisu Payudara Padhet (2022)

Wanita sing duwe jaringan payudara sing padhet duwe risiko kanker payudara sing luwih dhuwur - nanging jaringan sing padhet bisa nggawe luwih angel nemokake tumor kasebut. Iki ngendi MRI cepet bakal entuk manfaat

Serangan Jantung Sajrone Meteng Isih Langka, nanging

Serangan Jantung Sajrone Meteng Isih Langka, nanging (2022)

Wanita sing lagi ngandhut, meteng, utawa sawise nglairake bisa ngalami serangan jantung

Vitamin D Penting, Lan Iki Apa

Vitamin D Penting, Lan Iki Apa (2022)

Vitamin D minangka vitamin penting wiwit cilik nganti diwasa. Q&A iki mangsuli sawetara pitakon babagan vitamin D

Nggoleki Cara Nyegah Kanker (Meh) sing Bisa Dicegah

Nggoleki Cara Nyegah Kanker (Meh) sing Bisa Dicegah (2022)

Obat-obatan penurun kolesterol sing dikenal minangka statin lagi diteliti kanggo nemtokake manawa bisa nyegah kanker kolorektal

Pemasangan Bukti kanggo Gunakake Terapi Pelengkap kanggo Nyeri Punggung

Pemasangan Bukti kanggo Gunakake Terapi Pelengkap kanggo Nyeri Punggung (2022)

Kanggo sawetara dekade, nyeri punggung kronis wis dadi tantangan kanggo nambani. Mbok menawa kita wis nglakoni kabeh sing salah

Ombenan sing Dimanis Artifisial Bisa Ora Nyenengake Ati

Ombenan sing Dimanis Artifisial Bisa Ora Nyenengake Ati (2022)

Omben-omben sing digawe manis bisa uga sehat kanggo jantung, miturut panaliten anyar

Nindakake Bener Nggawe Bedane - Latihan Kegel

Nindakake Bener Nggawe Bedane - Latihan Kegel (2022)

Inkontinensia urin mengaruhi meh setengah saka wanita luwih saka 50

Pemuda Kanthi Diabetes: Ndandani Masalah. Bagean 2

Pemuda Kanthi Diabetes: Ndandani Masalah. Bagean 2 (2022)

Ing bagean 2 saka seri 2 bagean iki, waca babagan carane bisa mbantu bocah-bocah ngatur utawa nyegah diabetes jinis 2

Nom-noman Kanthi Diabetes Ngadhepi Masalah Urip. Bagean 1

Nom-noman Kanthi Diabetes Ngadhepi Masalah Urip. Bagean 1 (2022)

Diabetes jinis 2 ing bocah-bocah luwih umum lan nyebabake komplikasi luwih akeh tinimbang sadurunge. Iki minangka bagean 1 saka seri 2 bagean

Aplikasi Smartphone Bisa Ndeteksi Tandha Stroke

Aplikasi Smartphone Bisa Ndeteksi Tandha Stroke (2022)

Peneliti nggunakake AI kanggo mbantu smartphone nemokake tandha-tandha sing ana gandhengane karo stroke

Virtual Reality Bisa Mbantu Wong Ngatur Gangguan Mangan

Virtual Reality Bisa Mbantu Wong Ngatur Gangguan Mangan (2022)

Peneliti nggunakake kasunyatan maya kanggo mbantu wong sing nandhang kelainan mangan ngadhepi rasa wedi

Cara sing Enak kanggo Ngurangi Tekanan Darah

Cara sing Enak kanggo Ngurangi Tekanan Darah (2022)

Diet sing kalebu apel, woh wohan beri lan teh bisa nyuda tekanan getih, ujare peneliti

Pangarep-arep kanggo sing duwe penyakit retina wuta

Pangarep-arep kanggo sing duwe penyakit retina wuta (2022)

Panaliten anyar nuduhake yen perawatan awal degenerasi makula udan bisa mbantu wong bisa ndeleng luwih suwe

Sawetara Wong Isih Salah Ngadili Risiko Melanoma

Sawetara Wong Isih Salah Ngadili Risiko Melanoma (2022)

Ngerti risiko melanoma; bisa nylametake nyawamu

Sakit Morning Parah Diikat karo Depresi, Panaliten Anyar Ngandika

Sakit Morning Parah Diikat karo Depresi, Panaliten Anyar Ngandika (2022)

Panaliten anyar nemokake penyakit esuk sing abot sing ana gandhengane karo depresi. Asosiasi kasebut bisa tahan sawise meteng, ujare peneliti

Peneliti Deleng ing 4 Meds kanggo Nyeri Neuropatik

Peneliti Deleng ing 4 Meds kanggo Nyeri Neuropatik (2022)

Neuropatik, saraf, nyeri minangka salah sawijining lara sing paling angel diobati. Tim riset ndeleng papat obat sing umum digunakake

10 Obat Jantung Diwenehi Nalika Dibuwang? Kanggo Senior? ya wis

10 Obat Jantung Diwenehi Nalika Dibuwang? Kanggo Senior? ya wis (2022)

Luwih saka 50% wong tuwa sing dirawat ing rumah sakit amarga gagal jantung mulih kanthi jumlah obat kaping pindho. Polypharmacy bisa nyebabake interaksi sing ala

Bantuan Wanita Ngandhut: Laporake Diagnosis Zika

Bantuan Wanita Ngandhut: Laporake Diagnosis Zika (2022)

Infeksi Zika, sing umume disebarake dening nyamuk, ora dilaporake ing AS, dadi luwih angel kanggo pejabat kesehatan masyarakat kanggo nglindhungi masarakat

Aja Tundha Perawatan Trauma, Malah Sak Jam

Aja Tundha Perawatan Trauma, Malah Sak Jam (2022)

"Jam emas" yaiku wektu siji jam, wektu prehospital, sing pasien mbutuhake perawatan sadurunge mati utawa cacat bakal cedhak

Perawatan Kanker Prostat Bisa Nggawe Balung Rapuh

Perawatan Kanker Prostat Bisa Nggawe Balung Rapuh (2022)

Wong lanang sing njupuk terapi hormon kanggo ngobati kanker prostat beresiko ngalami osteoporosis, balung sing tipis

Bedah utawa Antibiotik kanggo Apendisitis?

Bedah utawa Antibiotik kanggo Apendisitis? (2022)

Biyen, meh kabeh wong wis ngilangi apendiks nalika isih cilik. Iku meh ritus saka wacana. Nanging ora saben wong mbutuhake operasi

Diabetes Tipe 2: Kontrol Gula sing Apik Ningkatake Kesehatan Otak sing Luwih Apik

Diabetes Tipe 2: Kontrol Gula sing Apik Ningkatake Kesehatan Otak sing Luwih Apik (2022)

Apa sampeyan ngerti diabetes uga bisa mengaruhi memori sampeyan, sepira sampeyan sinau, lan kemampuan kanggo ngatasi masalah? Kontrol gula getih sing apik bisa mbantu sampeyan tetep sehat

Wanita sing Bisa Nganggo Basa Spanyol Mung ing AS Nduwe Mammogram Kurang

Wanita sing Bisa Nganggo Basa Spanyol Mung ing AS Nduwe Mammogram Kurang (2022)

Penutur mung Spanyol katon duwe kemungkinan 27% luwih sithik kanggo duwe mammogram skrining tinimbang penutur basa Inggris

Bad, Mimisan Spontan? Priksa BP Panjenengan

Bad, Mimisan Spontan? Priksa BP Panjenengan (2022)

Apa sampeyan duwe mimisan spontan? Apa sampeyan ngerti apa tekanan getih sampeyan? Yen sampeyan duwe mantan, sampeyan bisa uga pengin ngerti sing terakhir

Sawetara Wanita kanthi Resiko Tinggi Mati saka DCIS

Sawetara Wanita kanthi Resiko Tinggi Mati saka DCIS (2022)

Artikel sing diterbitake minggu iki bisa uga nuwuhake keprihatinan, maneh, kanggo wanita sing wis didiagnosis karsinoma duktal in situ (DCIS)

Pain Didefinisikan Ulang Dadi Luwih Inklusif

Pain Didefinisikan Ulang Dadi Luwih Inklusif (2022)

The International Association for the Study of Pain ngowahi definisi nyeri supaya luwih inklusif kanggo wong-wong sing nyeri ora jelas

Lensa Kontak Khusus Bisa Mundhut Wawasan Ing Bocah-bocah

Lensa Kontak Khusus Bisa Mundhut Wawasan Ing Bocah-bocah (2022)

Lensa kontak khusus sing mbantu nyuda sesanti ing wong diwasa bisa uga mbantu nyuda penglihatan ing bocah sing rabun cedhak

Malah ing Umur COVID, Aja Lali Tes Pencegahan

Malah ing Umur COVID, Aja Lali Tes Pencegahan (2022)

Wong wis nolak kolonoskopi, Pap smear, mammogram: tes perawatan pencegahan mudhun kanggo separo pisanan 2020

Shingles Nimbulake Resiko Cacar kanggo Bocah-bocah sing Ora Divaksinasi utawa Kurang Vaksinasi

Shingles Nimbulake Resiko Cacar kanggo Bocah-bocah sing Ora Divaksinasi utawa Kurang Vaksinasi (2022)

Shingles lan cacar pitik disebabake virus sing padha. Yen anak sampeyan ora divaksinasi kanthi lengkap nglawan cacar, dheweke bisa kena virus saka wong sing kena herpes