Inovasi 2022, May

Rustam Gilfanov: Stem Cell, Apa Ilmu Sing Ngerti lan Dikarepake

Rustam Gilfanov: Stem Cell, Apa Ilmu Sing Ngerti lan Dikarepake (2022)

Persis 40 taun kepungkur, pemenang Hadiah Nobel ing mangsa ngarep Martin Evans nerbitake studi babagan sel induk embrio tikus lan potensial medise [1]. Panaliten kasebut ngrevolusiokake biomedis, amarga nggambarake masa depan, ing ngendi jaringan sing rusak bisa diganti karo sing anyar, sing ditanam ing vitro

Ing Sinau, Pasien Kanker Nglaporake Gejala ing Wektu Nyata

Ing Sinau, Pasien Kanker Nglaporake Gejala ing Wektu Nyata (2022)

Sistem sambungan wektu nyata bisa ningkatake perawatan pasien kanggo wong sing diobati kanker

Nyegah ciloko nggunakake tekstil pinter

Nyegah ciloko nggunakake tekstil pinter (2022)

Teknologi cerdas saiki bisa dipakai. Tekstil sing dilengkapi sensor duwe tujuan siji: kanggo menehi tandha marang sing nganggo ciloko

Ketemu Oracles of Virtual Care

Ketemu Oracles of Virtual Care (2022)

Sawetara weruh manawa telehealth bisa nyebabake pangiriman kesehatan kanthi cara sing migunani. Nalika pandemi teka, dheweke wis siyap

Kita Kudu Matur Nuwun Latina Iki Kanggo Nggawe Sanitizer Tangan

Kita Kudu Matur Nuwun Latina Iki Kanggo Nggawe Sanitizer Tangan (2022)

Salah sawijining gaman sampeyan kanggo nglawan COVID-19 diciptakake dening Latina

Perban sing Ganti Warna Ndeteksi, Ngobati Infeksi Bakteri

Perban sing Ganti Warna Ndeteksi, Ngobati Infeksi Bakteri (2022)

Bubar, peneliti ngembangake solusi sing bisa kanggo masalah bakteri tahan obat sing saya tambah akeh

Vaksin Flu Bentuk Pil Ana Ing Karya

Vaksin Flu Bentuk Pil Ana Ing Karya (2022)

Vaksin flu ing wangun pil lagi dikembangaké

Sinau Gedhe Ngenali Luwih saka 100 Gen Autisme

Sinau Gedhe Ngenali Luwih saka 100 Gen Autisme (2022)

Panaliten riset landmark wis nemtokake 102 gen liyane sing ana gandhengane karo pangembangan autisme

Krim Kulit Bisa Nglindhungi Saka Virus Dengue Lan Zika

Krim Kulit Bisa Nglindhungi Saka Virus Dengue Lan Zika (2022)

Para ilmuwan nemokake krim kulit sing ngaktifake sistem kekebalan awak kanggo nglawan virus dengue lan Zika

Peneliti Carolina Bisa Nemokake Potensi Obat HIV

Peneliti Carolina Bisa Nemokake Potensi Obat HIV (2022)

Ilmuwan AS nemokake pendekatan anyar sing mbukak HIV laten kanggo nyerang sistem kekebalan awak

Vaksin Alzheimer: Uji Coba Manungsa Dikarepake Bakal Diwiwiti Ing 2 Taun

Vaksin Alzheimer: Uji Coba Manungsa Dikarepake Bakal Diwiwiti Ing 2 Taun (2022)

Vaksin Alzheimer anyar sing bakal dites ing manungsa dirancang kanggo dadi langkah pencegahan lan obat

AI Saiki Bisa Diagnosa Tumor Mung Mung 2 Menit

AI Saiki Bisa Diagnosa Tumor Mung Mung 2 Menit (2022)

Sistem AI bisa mbantu nylametake luwih akeh nyawa saka kanker otak kanthi diagnosis sing luwih cepet lan akurat

Ujian Mripat Iki Bisa Ndeteksi Tandha Awal Alzheimer

Ujian Mripat Iki Bisa Ndeteksi Tandha Awal Alzheimer (2022)

Ujian mripat sing lagi dikembangake bisa uga nyebabake deteksi awal Alzheimer

Terobosan Terapi Gene Bisa Nambani Penyakit Ginjel

Terobosan Terapi Gene Bisa Nambani Penyakit Ginjel (2022)

Panaliten anyar wis nggawe maneh pangarep-arep penyakit ginjel bisa diobati kanthi terapi gen

Rutgers Lan Microsoft Bukak Aplikasi Seluler Kanggo Nglawan SIDS

Rutgers Lan Microsoft Bukak Aplikasi Seluler Kanggo Nglawan SIDS (2022)

Perang kanggo nyegah pati bayi dadakan terus karo app anyar sing warns tuwane saka bebaya

Peneliti Ngembangake Perawatan Watu Ginjal Sing 'Luwih Cepet' Lan 'Kurang Nyeri

Peneliti Ngembangake Perawatan Watu Ginjal Sing 'Luwih Cepet' Lan 'Kurang Nyeri (2022)

Kombinasi obat bisa nyuda penderitaan pasien watu ginjel nalika mbantu nambani penyakit iki tanpa operasi

Vaksin Shingrix Anyar Ditemokake 97% Efektif Nglawan Kahanan

Vaksin Shingrix Anyar Ditemokake 97% Efektif Nglawan Kahanan (2022)

Vaksin anyar sing jenenge Shingrix efektif 97 persen kanggo nyegah herpes zoster ing wong sing umure luwih saka 50 taun

Produksi Bahan Bakar Hidrogen Maju Maju

Produksi Bahan Bakar Hidrogen Maju Maju (2022)

Para ilmuwan wis maju ing upaya ngasilake bahan bakar hidrogen kanthi murah lan kanthi jumlah komersial

Sensor AI ngelingake yen bocah-bocah ora sengaja ditinggal ing njero mobil

Sensor AI ngelingake yen bocah-bocah ora sengaja ditinggal ing njero mobil (2022)

Piranti anyar bisa mbantu nyegah luwih akeh bocah sing dikunci ing mobil sing diparkir supaya ora mati

Vaksin Dengue anyar bisa luwih apik tinimbang Dengvaxia

Vaksin Dengue anyar bisa luwih apik tinimbang Dengvaxia (2022)

Vaksin anyar nglawan demam berdarah nuduhake janji nanging isih mbutuhake uji coba sing cukup kanggo safety

Kalkulator Prediksi Resiko Pati Lan Komplikasi Saka Diabetes, Obesitas

Kalkulator Prediksi Resiko Pati Lan Komplikasi Saka Diabetes, Obesitas (2022)

Peneliti wis ngembangake kalkulator risiko sing bisa prédhiksi kanthi akurat kemungkinan pasien diabetes jinis 2 lan obesitas mati utawa ngalami komplikasi serius

AI vs Manungsa: Apa Robot Diagnostik Cukup 'Apik' Kaya Dokter?

AI vs Manungsa: Apa Robot Diagnostik Cukup 'Apik' Kaya Dokter? (2022)

Panaliten anyar nuduhake AI bisa maca lan nganalisa scan MRI luwih cepet tinimbang dhokter manungsa lan kanthi akurasi sing padha

Obat Kanker Prostat: Kulawarga Obat Anyar Bisa Nglawan Penyakit Luwih Apik

Obat Kanker Prostat: Kulawarga Obat Anyar Bisa Nglawan Penyakit Luwih Apik (2022)

Kulawarga obat anyar wis ditampilake kanggo nyandhet kegiatan protein sing ana gandhengane karo pertumbuhan kanker prostat

COREX--Teknologi inti utama sing dirancang kanggo piranti sing bisa diisi ulang

COREX--Teknologi inti utama sing dirancang kanggo piranti sing bisa diisi ulang (2022)

Ora ketompo niat. Kita entuk teknologi pemanasan inti anyar sing bisa kanggo sampeyan. Iki jenenge COREX

MIT Ngembangake Tinta Ganti Warna; Sing minat Ford Motor

MIT Ngembangake Tinta Ganti Warna; Sing minat Ford Motor (2022)

A tinta reprogrammable bakal ngidini wong kanggo cepet ngganti werna saka obyek beda

Panemuan Gene Regulator Skizofrenia Bisa Mbantu Nambani Gangguan

Panemuan Gene Regulator Skizofrenia Bisa Mbantu Nambani Gangguan (2022)

Panemuan gen regulator ing skizofrenia ngumumake cara anyar kanggo perawatan

Penargetan Tamba Anyar Tau Protein Ditemokake Efektif Nglawan Alzheimer

Penargetan Tamba Anyar Tau Protein Ditemokake Efektif Nglawan Alzheimer (2022)

Obat anyar ing uji klinis sing diarani AADvac1 nuduhake janji kanggo nyuda kerusakan otak sing disebabake dening Alzheimer

Pot Breathalyzer: Apa Sampeyan Kudu Ngerti

Pot Breathalyzer: Apa Sampeyan Kudu Ngerti (2022)

A "pot breathalyzer" dikembangake ing AS kanggo ndeteksi THC

Terobosan Gigi Bisa Ngapusi Resin, Isi Keramik

Terobosan Gigi Bisa Ngapusi Resin, Isi Keramik (2022)

Terobosan saiki bisa uga bisa nuwuhake maneh enamel untu sing rusak

Tes Nelusuri Mripat Bisa Mbantu Deteksi Awal Alzheimer

Tes Nelusuri Mripat Bisa Mbantu Deteksi Awal Alzheimer (2022)

Kemajuan utama ditindakake kanthi nggunakake tes nelusuri mripat kanggo ndeteksi Alzheimer

Antibodi Monoklonal Anyar Ngilangi Angka Pati Ebola

Antibodi Monoklonal Anyar Ngilangi Angka Pati Ebola (2022)

Thanks kanggo rong perawatan anyar, Ebola ora dadi pembunuh sing nggegirisi kaya biyen

Tes Darah Anyar Bisa Ndeteksi Alzheimer 20 Taun Sadurunge Gejala

Tes Darah Anyar Bisa Ndeteksi Alzheimer 20 Taun Sadurunge Gejala (2022)

Tes getih anyar bisa ngenali protein beta-amyloid sing nyebabake Alzheimer 20 taun sadurunge ditrapake

Peneliti Tes Lan Ngawasi Tekanan Darah Kanthi Selfie

Peneliti Tes Lan Ngawasi Tekanan Darah Kanthi Selfie (2022)

Teknologi anyar sing diuji nggunakake smartphone kanggo maca tekanan getih

Lensa Kontak Robot Bisa Nggedhekake Obyek sing Adoh

Lensa Kontak Robot Bisa Nggedhekake Obyek sing Adoh (2022)

Lensa kontak jinis anyar sing digawe saka robotika alus bisa nggedhekake obyek sing adoh

Kerang Bisa Mbantu Ngresiki Tumpahan Minyak

Kerang Bisa Mbantu Ngresiki Tumpahan Minyak (2022)

Para ilmuwan nggunakake temuan babagan kelengketan kerang laut kanthi apik

WHO Ngeculake Rekomendasi Kanggo Ngurangi Resiko Demensia

WHO Ngeculake Rekomendasi Kanggo Ngurangi Resiko Demensia (2022)

WHO wis ngetokake pedoman pas wektune kanggo nyegah demensia

Google Ngembangake Terapi Gene Kanggo Penyakit Jantung

Google Ngembangake Terapi Gene Kanggo Penyakit Jantung (2022)

Alphabet Inc bakal nandur modal milyaran dolar kanggo ngembangake terapi gen kanggo penyakit jantung

Pertahanan Planet kudu Diutamakan, ujare Kepala NASA

Pertahanan Planet kudu Diutamakan, ujare Kepala NASA (2022)

Luwih akeh sing kudu ditindakake kanggo nguatake pertahanan Bumi nglawan Obyek Near Earth kayata meteor lan asteroid

Kandhutan Ngluwihi 40 Bisa Dadi Luwih Gampang Kanggo Wanita: Sinau

Kandhutan Ngluwihi 40 Bisa Dadi Luwih Gampang Kanggo Wanita: Sinau (2022)

Ilmuwan bisa ngenali hormon sing nambah tingkat protein ing lapisan rahim, dadi luwih kondusif kanggo endhog sing dibuahi kanggo ditanem

Bisa Kruk, Tebu, Skuter Lutut Nimbulake Atrofi Otot?

Bisa Kruk, Tebu, Skuter Lutut Nimbulake Atrofi Otot? (2022)

Apa sampeyan ngerti udakara 6,5 ​​yuta wong ing Amerika Serikat nggunakake tebu, walker, utawa kruk kanggo mbantu mobilitas? Pracaya utawa ora, piranti kasebut asring nyebabake atrofi otot